ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

66,5% потрошувачка на електрична енергија од домашно производство

Според податоците на Државниот завод за статистика, во јуни 2021 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти изнесува: 529 670 МWh електрична енергија, 17.457 мил. нм3 природен гас, 281 511 тони јаглен и 97 130 тони нафтени продукти.

Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 66.5% во бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија, додека 93.17 % од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична енергија.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.