За две осомничени лица, Кривичниот суд определил мерки на претпазливост..

Како што соопштија од судот, постапувајќи по предлогот на Обвинителството за гонење организиран криминал и корупција, Основниот кривичен суд во Скопје го прифати предлогот на Обвинителството и  определи мерка притвор

За осум лица а за две мерки на претпазливост ,за новотворената истрага за злоупотреби со отуѓување на градежно земјиште во сопственост на државата.

Според истрагата 10 мина осомничени за злоупотреба на службената положба и овластување  и еден за несовесно работење во службат направиле штета на буџетот од 2,6 милиони евра.