Ова денеска го изјави портпаролката на опозиционата Лабуристичка  партија, Емили Торнбери .

Тереза Меј претходно во јануари  преживеа гласање за доверба, на само еден ден откако договорот за Брегзит беше отфрлен за прв пат.

После тоа овој договор е одбиен уште два пати. Тереза Меј деновиве најави дека ќе направи и четврти обид ако не напуштањето на Велика Британија на Европската унија ќе се случи преку таканаречен брз Брегзит или без договор.