ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

ИКЕА го менува концептот – ќе отвора мини-продавници

Шведскиот производител на мебел ИКЕА планира да отвори повеќе мали продавници во британските градови. Овој потег следува по низата позитивни реакции на нивниот прв аутлет во Лондон.

Хавиер Кинон, директор на ИКЕА во Велика Британија, изјави дека лондонската продавница е експеримент од кој учат, но значи и дека тој формат на мали продавници најверојатно ќе се прошири и во други градови во Обединетото Кралство.

Овој концепт им овозможува на луѓето да прегледуваат производи и да се советуваат за уредување на домот без да мора да одат во објекти на ИКЕА надвор од градовите.

Please follow and like us:
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.