По вчерашното неприсуство на премиерот Зоран Заев на инаугурацијата на новиот претседател Стево Пендаровски, јавноста со разни коментари. И опозицијата имаше забелешка на неприсуството на Заев.

Премиерот денеска  рекол дека и тој имал право на одмор.

„Имам право на одмор. И ми треба малку да се одморам. Никаква друга причина нема“, изјави Заев