ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

ЖИВОТ НА КРЕДИТ: Во март најбарани потрошувачките па станбените кредити

Последниот извештај на Централната банка регистрира раст на депозитите и кредитите а тој изнесува 11,1 односно 9 отсто.

Потрошувачките кредити биле позастапени во март кај кредити одобрени за физички лица и тие забележале месечен скок од 1,2 отсто а на годишно ниво растот е 10,9 отсто.

1,2 отсто раст бележат станбените кредити а автомобилските кредити спорд Народната банка во месец март пораснале за 2,3 отсто на месечно ниво.

Минатиот месец пак кредитите кај корпоративниот сектор скокнале а 0,3 отсто.

Please follow and like us:
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.