ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

Еуро Никел го проширува производството

Еуроникел ја пушти во употреба вторана производна линија, инвестиција вредна 15 милиони евра. До сега фабриката произведуваше околу 15 илјади тони фероникел, а сега се зголемува обемот на работа. Целокупното производство е наменето за извоз во Европа, Азија и Америкка.

По успешно завршената стечајна постапка, кавадаречкиот комбинат го обнови производството и работи веќе цела година.

Откако инвеститорот го презеде поранешен Фени, за обнова и проширување на производството до сега инвестираше вкупно 95 милиони евра.

Еуроникел има 1.000 вработени со просечна плата од околу 550 евра, а директно или индиректно соработува со околу 1.000 локални фирми добавувачи.

Please follow and like us:
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.