ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

Една точка за услуги од десет институции во Скопје

Премиерот зеде бројче за чекање, застана пред шалтерот и извади уверение за државјанство за неколку минути. Плати со картичка. Вака ќе треба да добиваат услуга сите граѓани преку прокетот Една точка за услуги. Сите документи и информации ќе можат ги обезбедат на едно место.

Прокетот стартува во Скопје, но ќе се шири и во другите градови, каде контактот со административците ќе бид еуште понепосреден.

Настанот на кој присуствуваше премиерот го искористи еден од граѓаните кој оди од шалтер на шалтер цели десет години. Бара документ во кој топонимите на Лерин и Воден ќе бидат напишани според грчките правила за да бидат признати од тамошната администрација.

Премиерот вели дека деценискиот проблем на граѓанинот ќе биде решен и заради договорот од Преспа кој го регулура ова прашање но и заради прокетот „Една точка за услуги“ кој ќе го скрати времето за решањање на административните процедури.

Ве молиме следете не и стискајте лајк:
error
fb-share-icon
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.