ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

До 20 јануари собирање на забелешките за образовните реформи

До 20 јануари Министерството за образование ќе ги добие забелешките за новиот предлог-концепт за основно образование. Потоа ќе започнат дебати со сите засегнати страни во овој процес за да се разјаснат дилемите околу новите реформи. Според министерката Мила Царовска, досегашните коментари не се косат со новиот концепт, туку изразуваат стравување поради најавите за спојување на неколку предмети во еден.

Please follow and like us:
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.