ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

ДИК го доби серверот за податоците на гласачите за биометриското гласање

Државната изборна комисија го доби серверот што ќе ги чува податоците на гласачите за биометриско гласање на изборите. Стигнаа и други десет станици за полнење на терминалите. ДИК ќе го тестира серверот и ќе започне со обука на персоналот. Првите 200 „фингер-принт“ уреди што се веќе во ДИК се користат за обука. Во наредните денови се очекува втора пратка со уште 950 терминали. Вкупно ќе има 4.000 биометриски машини за гласање.

Please follow and like us:
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.