ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

Во мобилната телефонија 1,98 милиони корисници, 366.436 во фиксната

Во првите три месеци од годинава во мобилната телефонија се регистрирани 1.988.376 активни претплатници, за 1,78 проценти помалку споредено со истиот период лани. Претплатниците просечно иницирале 101,60 повици месечно, а во просек зборувале по 221,54 минути, покажуваат податоците на Агенцијата за електронски комуникации.

Фиксна телефонија во првиот квартал годинава користеле 366.436 или за 1,20 проценти повеќе во однос на првиот квартал лани. Целокупниот обем на сообраќај во фиксната телефонија во првиот квартал од 2018 година во однос на истиот од претходната година бележи опаѓање за 4,89 проценти, додека во однос на четвртиот квартал од 2017 година раст од 9,95 проценти. Во оваа телефонија месечно во просек имало 18 повици, а претплатниците просечно зборувале 47,38 минути.

Зголемување од 1,96 проценти има и кај вкупниот број претплатници на ТВ услуги, односно за таква услуга биле претплатени 397.402.

Услуги врзани во пакет користеле 347.526 претплатници, или за 5,39 проценти повеќе споредено со првиот квартал лани.

Please follow and like us:
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.