Впрочем за негрижата на владата најдобро говори фијаското со откупот на раноградинарските производи, праските, зелката, грозјето, сливите јаболката, а најново и проблемите на оризопроизводителите.

Оваа власт покажа целосна негрижа за потребите и проблемите на земјоделците. Министерот за земјоделие повеќе го интересираат скапи шопинзи во Дубаи, отколку земјоделската мака на народот.

Земјоделството, како и се друго во Македонија тоне, додека оваа влада самата себе се залажува со нереални бројки.