,,Забележавме воздушна цел , како се приближува кон руската граница . Веднаш е испратен борбен авион Су-27 за да ја пресретне целта.” , се наведува во соопштението.

Рускиот воен авион му се приближил на шведскиот на сигурна оддалеченост , го идентификувал како истражувачки авион на шведските воздушни сили .

По приближувањето на рускиот воен авион , шведскиот се вратил назад.