ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

Пошта, процес за избор на нова банка

Ден по одлуката на Владата, Македонска пошта започна со процесот на преговарање со комерцијалните банки за склучување на нов договор за вршење на платниот промет. Банките во рок од три дена ќе треба да ѝ одговорат на пошта дали се заинтересирани за соработка. Новата банка која ќе скучи договор, ќе го заземе местото на пропадната Еуростандард и со тоа ќе се одблокира платниот промет во поштата. Тоа би значело дека граѓаните ќе може да плаќаат сметки и поштарите да ја носат пензијата на домашните адреси на корисниците.

Please follow and like us:
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.