ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

Повеќе од 90 земји побарале итна помош од ММФ

Повеќе од 90 земји побарале итна финансиска помош од Меѓународниот монетарен фонд поради пандемијата на коронавирус што доведе до невидена економска криза, рече директорката на ММФ, Кристалина Георгиева.

Георгиева најави дека ММФ ќе ја искористи својата резерва за вонредна состојба од 1 трилион американски долари за да им помогне на погодените економии, вклучувајќи ги и африканските земји кои инаку би требало да избираат меѓу борбата против новиот коронавирус и хранење на населението.

Please follow and like us:
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.