Пакистанскиот премиер Имран Кан најави утрово дека ќе и го врати на Индија пилотот како знак на мир.

И покрај ослободувањето на Ватаман, индиските власти остануваат претпазливи.

Заповедникот на воените сили Суриндхар Синг Бахал изјави дека Индија останува на високо ниво на претпазливост у дека е подготвена да реагира на кава било провокација од Пакистан.