ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

Министерот за локална „удри“ по градоначалниците

Градоначалниците да внимаваат со луксузирањето.

Да го зачуваат угледот на своите партии во пресрет на претседателските избори, им порача

Да го зачуваат угледот на своите партии во пресрет на претседателските избори, им порача министерот за локална самоуправа Фазлиу. На прво место да им биде одговорноста пред граѓаните.

Поради големите долгови во кои пливаа општините државата им помогна со 50 милиони евра, а со закон им се ограничи и планирањето на буџетите. Фазлиу вели дека неколку општини веќе ги подмириле сметките.

Министерот го објави третиот јавен повик за проекти за прекугранична соработка помеѓу земјава и соседно Косово. Општини, училишта, универзитети, непрофитни организации… ќе може да понудат проект од 150 до 500 илјади евра преку кој ќе го унапредат туризмот, културата или ќе влијаат на зачувувањето на животната средина. Повикот се реализира со 2 милиони евра европски пари.

. На прво место да им биде одговорноста пред граѓаните.

Поради големите долгови во кои пливаа општините државата им помогна со 50 милиони евра, а со закон им се ограничи и планирањето на буџетите. Фазлиу вели дека неколку општини веќе ги подмириле сметките.

Министерот го објави третиот јавен повик за проекти за прекугранична соработка помеѓу земјава и соседно Косово. Општини, училишта, универзитети, непрофитни организации… ќе може да понудат проект од 150 до 500 илјади евра преку кој ќе го унапредат туризмот, културата или ќе влијаат на зачувувањето на животната средина. Повикот се реализира со 2 милиони евра европски пари.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.