ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

Закон за обвинителство, ВМРО ДПМНЕ го разглледува предлогот

ВМРО ДПМНЕ го доби текстот на Предлог законот за јавно обвинителство. Пратеничката група и партиските тела ќе го разгледуваат следниве денови. Сепак, пратеникот кој беше дел од опозициската преговарачка група вели дека консензусот е многу тежок сè додека власта им посветува поголемо внимание на одредбите на Законот за дроги отколку на Законот за јавното обвинителство. Антонијо Милошоски вели дека се подготвени да го усогласат предлогот на Рената Дескоска преку амандмани.

Please follow and like us:
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.