ТЕЛЕВИЗИЈА ЕДО

СЕКОГАШ СО ВАС

Бислимовски: Планираме грејната сезона да почне побрзо

Газдите на становите кои зјаат празни или во одреден период не ги користат нема да имаат обврска да плаќаат цели сметки за парно, туку само паушал. 

Ова е дел од новите правила за снабдување со електрична енергија. Граѓаните ќе имаат обврска само на крајот од грејната сезона да достават сметка за електрична енергија со која ќе докажат дека станот навистина бил празен.

Грејната сезона може да почне и порано од 15ти октомври како што беше досега, но тоа ќе зависи од временската прогноза. Бислимовски уверува и дека парното ќе се уклучува истовремено во сите општини.

Бислимовски вели дека расте бројот на граѓани кои се приклучуваат на системот за дистрибуција на топлина

Please follow and like us:
Copyright © Едо телевизија. | Newsphere by AF themes.