Америка ја блокира продажбата на израелските авиони Ф-16 на Хрватска?

Американската администрација на претседателот Доналд Трамп е против продажбата на 12 израелски воени авиони Ф-16 „барак“ на Хрватска, пишува порталот Аксиос кој тврди дека

Повеќе