Егзистенцијата на пазарџиите ќе биде загрозена, а прометот преполовен

Групацијата на пазари во рамки на Стопанската комора на Македонија, бара укинување или одложување на Законот за трговија на зелени пазари, бидејќи според нив

Повеќе

Седум новозаболени во Ново Лисиче – сипаници го косат Скопје

Мали сипаници го косат Скопје. По прогласувањето на епидемија заради заразени деца во градинката во Радишани, морбилите се раширија и во другите населени места.

Повеќе

Филипче: Одземање на лиценцата на компанијата ако има пропуст за вакцините

Како Министерство за здравство одговараме за квалитетот на МРП вакцините и критериумите за нивна набавка. Ќе преземеме се што е во рамки на нашето

Повеќе

Вакциналните пунктови работеа и за Божик, надлежните очекуваат поголем одѕив по празниците

Првото заболено дете со мали сипаници од радишани, каде почна епидемијата со морбилите,  е пуштено дома. На клиниката за инфективни болести останаа уште околу

Повеќе