Ангеловска: Укинувањето на сметкопотврдите ќе ја олесни работата на компаниите

Со измените на Законот за Данок на додадена вредност се укинува сметкопотврдата – документ со кој се правадаат трошоци и се користи правото на

Повеќе

Зголемувањето на администрацијата во јавниот сектор му наштетува на приватниот сектор

Јавната администрација е главниот конкурент на приватниот сектор! Вака смета Неда Малевска од Центарот за управување со промени. Коментирајќи ја ситуацијата со интензивирање на

Повеќе

Исплатени над 98 милиони денари субвенции за сите регистрирани земјоделци

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, на сметките на 4.207 субјекти исплати околу  98,3 милиони денари за мерката Дополнителна помош од

Повеќе

Ангеловска-Бежоска: Соработката меѓу Народната банка и ММФ на високо ниво

Народната банка постигна значајни резултати во унапредувањето на своето работење со поддршка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Со спроведувањето низа проекти поддржани од ММФ,

Повеќе

Анѓушев: Енергетската заедница нѐ прогласи за шампион во реализацијата на енергетските реформи

Вицепремирот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, ја почна работната посета во Вашингтон, со учество на панелот „Енергетска безбедност во Источниот Медитеран“, кој се

Повеќе

Железници Транспорт ја пушти во сообраќај новата електролокомотива од кинески ЦРРС

Железници Транспорт ад Скопје ја пушти во сообраќај првата од четирите нови електролокомотиви, откако претходно беше извршена контрла пред ипорака кај производителот, кинеската ЦРРС.

Повеќе