Би-Би-Си: Искусни ЕУ дипломати гневни поради блокадата на Северна Македонија и Албанија

Многу искусни дипломати од ЕУ се гневни по блокадата на Северна Македонија и Албанија за почеток на преговорите за членство од страна на Франција

Повеќе

Турската амбасадорка ја информираше македонската јавност за воената операција во Сирија

Турската амбасадорка во Република Северна Македонија, Тулин Еркал Кара, денеска на прес конференција информираше за воената операција ,,Извор на мирот“ во Сирија. Таа изрази

Повеќе