Ѓуриќ: Српската листа да биде вклучена во преговорите за новата влада во Косово, има 10 пратеници

За потсетување, лидерот на Самоопределување, Албин Курти кој е победник на изборите во Косово, рече дека нема да коалиционира со Српската листа.

Директорот на српската владина канцеларија за Косово, Марко Ѓуриќ, изјави дека Српската листа треба да биде дел во новата влада на Косово, бидејќи има 10 пратеници. Во изјава за “Српска“, Ѓуриќ изјави дека Српската листа треба да биде вклучена во преговорите за новата влада, бидејќи тие преставуваат 90% од србите во Косово.

-Српската листа успеа да добие 90% од српските гласови исто така доби 10 пратенички места, и затоа треба да биде дел од преговорите ако тие сакаат да го почитуваат Уставот и Законите, истакна Гуриќ.

За потсетување, лидерот на Самоопределување, Албин Курти кој е победник на изборите во Косово, рече дека нема да коалиционира со Српската листа.

Please follow and like us:

You May Also Like