Солзавец на годишнината од протестите на Жолтите елеци

Француската полиција денеска употребила солзавец за да ги растера демонстрантите кои се собраа во Париз на годишнината од почетокот на антивладините протести на движењето Жолти елеци.

До судир меѓу полицијата и демонстрантите дошло во северозападниот дел на Париз, кога демонстрантите се подготвувале да започнат марш низ градот.

Please follow and like us:

You May Also Like