Официјални претставници: Земјите од Г-20 се согласија на реформа на СТО

Европа

Официјални претставници:

Земјите од Г-20 се согласија да се посветат на реформите на Светската трговска организација се наведува во прелиминарниот нацрт од соопштнието, кое треба да биде целосно да биде објавно подоцна, односно на крајот од дводневниот самит во Буенос Аирес, објавија европски официјални претставници.

Според нив, прашањето околу миграцијата и бегалците ќе биде сведено на минимум во нацрт соопштението.

You May Also Like