Одземен пратеничкиот имунитет на Груевски

Со 62 гласа „за“ пратениците изгласаа да му се одзеде имунитетот на пратеникот Никола Груевски. Во салата не беа присутни пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, а останатите без дискусија изгласаа да му биде одземен имунитетот, постапувајќи по барањата од кривичниот суд кој бара притвор за Груевски.

Please follow and like us:

You May Also Like