Мета повика на решение на политичката криза во Албанија

Албанскиот претседател Илир Мета порача дека политичката криза во која се наоѓа земјата, носи сериозни последици и за економијата, затоа мора итно да се најде решение за нејзино надминување. Тој на Фејсбук напиша и додава дека првите негативни ефекти веќе се чувствуваат во областа на туризмот, каде состојбата операторите ја оценуваат како драматична.

„Поради ова треба да се реагира итно, инаку сериозно ќе биде погоден туризмот и сите албански семејства кои својата егзистенција ја обезбедуваат од овој клучен сектор во нашата економија“, напиша Мета.

Please follow and like us:

You May Also Like