Луксембург воведува бесплатен јавен превоз

Со почетокот на летото Луксембург ги укинува билетите за јавен превоз. Барем така најавија локалните власти на чело со премиерот Савиер Бетел. Бесплатни ќе бидат трамвајот, возовите и автобусите.

Во текот на изборната кампања, Бетел ветуваше дека заштитата на животната средина ќе му биде приоритет во вториот мандат, а истовремено со ваквата мерка сака да стави и ред во сообраќајните метежи низ државата.

You May Also Like