Кај нас лето, а во Швајцарија падна 50 сантиметри снег (ФОТО)

Температурите се до -16 степени, а се очекува понатамошно заладување наредните денови.

Швајцарските Алпи се целосно покриени од снег. Дури, висината на снегот во некои места стигнува до 50 сантиметри.

Областа Готхард Пас е најстуденото место и со повеќе снежни врнежи, пренесува Експрес. Температурите се до -16 степени, а се очекува понатамошно заладување наредните денови.

Please follow and like us:

You May Also Like