Дирекцијата за дијаспора и братските турски заедници се солидаризира со настраданите во Албанија

Денес, посакувам Божја милост кон нашите браќа и сестри кои ги загубија животите поради 
земјотресот во пријателската и братска земја на Република Албанија. Република Турција,
 во близина на албански браќа со сите институции и организации. Нашите молитви се со нашите
 браќа Албанци

 

 

Please follow and like us:

You May Also Like