Децата оставени во автомобилот сместени во згрижувачко семејство

Двете деца кои синоќа беа оставени во автомобил во скопската населба Ново Лисиче се во стабилна здравствена состојба и веќе се сместени во згрижувачко семејство.

Врз основа на доказите следниве денови ќе се одлучува за евентуално одземање на родителско право.

Братчето (4) и сестричката (7) се пронајдени во автомобил на паркиралиште во скопската населба Ново Лисиче, од страна на минувачи синоќа околу 22:00 часот. Набрзо била повикана полиција која ги скршила стаклата на колата и децата ги пренесле на детската клиника.

Се знае дека станува збор за разведени родители.

Please follow and like us:

You May Also Like