ВМРО ДПМНЕ обвинува за притисоци од власта врз пратениците, ќе заседава ИК

За денеска попладне претседателот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски свика седницана Извршниот комитет на партијата и состанок со пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ. Во текот на денот тие ќе одржат постојани состаноци на кои ќе се разговара за актуелната состојба поврзана со уставните измени.

Од ВМРО ДПМНЕ брифираат дека се вршат жестоки притисоци од власта и од премиерот Заев за обезбедување мнозинство за гласање за уставните измени.

Please follow and like us:

You May Also Like