Адеми: Невакцинираните првооделенци ќе бидат теренски вакцинирани

Децата од предучилишна возраст ќе можат да се запишуваат во прво одделение и покрајтоа што не се вакцинирани, но доколку не се вакцинираат до крајот на септември, вели министерот за образование Адеми

Оваа одлука се противи на општиот став на министерот за здравство Венко Филипче дека нема да се отстапува од правилото да не се примаат невакцинираните деца во градинките и училиштата.

Please follow and like us:

You May Also Like